Book Talks #Леона Асланова

Book Talks vol.13

BOOK TALKS е месечно специализирано събитие, на което хора от бизнеса разказват за своите любими книги или актуални заглавия, които са ги впечатлили.

Книгите | Септември 2020:

#Книга 1

„От нула до едно“ автор Питър Тийл

Една книга, която ще ви помогне в създаването на нов бизнес и ще ви покаже началните стъпки към един проспериращ бизнес.
По-лесно е да се имитира, отколкото да се сътвори нещо ново. Когато развиваме нещо, което вече знаем, се придвижваме от 1 към n. Но всеки път, когато създаваме нещо ново, се придвижваме от нула към едно. Изобретението е дискретен акт, тъй като в момента на сътворяване, резултатът е единичен, нов и непознат. Тази книга се занимава именно с този момент.

Питър Тийл е съосновалтел на PayPal и Palantir, пръв външен инвеститор във Facebook финансирал е компании като SpaceX и LinkedIn. Основател на фондацията Thiel Fellowship, която окуражава младежи да поставят знанията над обучението.

„Питър Тийл е основател на множество преуспели компании, а „От нула към едно’ ни обяснява как да го направим и ние.
Илън Мъск , изпълнителен директор на SpaceX и Tesla

#Книга 2

„Разчупи клишетата“ – автор Кен Робинсън

Креативността е най-големият дар на човешката интелигентност. Колкото по-сложен става светът, толкова по-креативни трябва да бъдем, за да се справим с предизвикателствата. Въпреки това много хора се чудят дали изобщо притежават някакви креативни способности. „Разчупи клишетата“ показва защо креативността е толкова важна, защо хората мислят, че не са креативни, как стигнахме дотук и какво може да се направи. Първото издание излеза през 2001 г. През 2011г излиза изцяло ново и редактирано издание.
Защо е това ново издание и колко ново е всъщност?
“Написах първото издание на „Разчупи клишетата“ през 2000 г. Първата причина за новото издание е, че оттогава се случиха много неща както в света, така и в моя личен свят. В почти всяка област темпото на промените се ускори и проблемите, които засягат сърцевината на тази книга, станаха още по-важни. Очевидната непредсказуемост на човешките дела е в самата основа на аргументите ми в полза на култивирането на нашите креативни сили – в бизнеса, в образованието и във всекидневния ни живот. Втората причина за новото издание е, че днес имам повече неща да кажа за основните идеи в книгата и за това какво трябва да направим, за да ги приложим на практика. Натрупаният опит задълбочи убедеността ми колко значими и неотложни са идеите и аргументите, залегнали в „Разчупи клишетата“, както и необходимостта да ги представя пред още по-широка аудитория. „

По време на 13-то издание на събитието BOOK TALKS ще се срещнем с:

Презентатори:

Леона Асланова е експерт и консултант по иновации, с над 15 годишен професионален опит.
Основател е на Innovation Starter, първата специализирана агенция за иновации в България, на форума за иновации Innovation Explorer, в партньорство с Капитал и на Академия за иновации (най-голямото публично-частно образователно партньорство у нас, отличено с редица награди за образователен проект), съвместно с водещите университети в България. Преди това е работила като Мениджър партньорски взаимоотношения в Мобилтел, Мениджър Продажби в Инвестор.бг, Директор “Връзка с клиентите” в Нетуърк медиа, Маркетинг мениджър в M3 Communications Group Ltd.
Автор е на 5 курса по иновации и води лекции в 4 български университета.
• Член на международното и локално жури на Централно-европейски награди за предприемачество (Central European Startup Awards (CESA)
• Член на международното жури на Start4big Competition
• Член и ментор във Female Founders Global Community
• Ментор в Startup Live
• Ментор в SharonAcademy Accelerator и много други.

Леона Асланова

 

Ивайло Кунев е корпоративен обучител с дългогодишен опит. Автор на специализирани програми за развитие на бизнес компетентности и лидерски умения. Автор е на аудио книгите „Забравените истории на България. 7 урока за лидерство“ , „Готов ли си да продаваш? 13 съвета за планиране на продажбите“ и „НЛП-Комуникационно майсторство“.

Дата: 24.09.20г

Начало:19:00

Край:21:00

Добрите книги концентрират огромен опит и осмислени грешки на автора. Представете си всичко това представено за вас в кратък формат!


Важно: *Закупени, но неусвоени билети не се компенсират за следващо събитие и сумата по тях не може да бъде възстановена.

**На място в WORKY  на 24.09.2020г. : няма да се продават билети.