Как да имате по-продуктивни срещи, ако нямате собствен офис

/ / Блог

Срещите с клиенти и партньори винаги са деликатна работа. Трябва да сте добре подготвени, концентрирани върху разговора, спокойни. Само тогава воденето на преговори, изясняването на щекотливи въпроси и съвместната работа по леки и тежки проекти дава желания от вас резултат.

За подготовката и поведението по време на бизнес среща е изписано много. От собствен опит обаче знаем, че изборът на място и подходящото оборудване също не по-малко важни. Научете какви са рисковете на работните срещи, провеждани в кафене и вижте какво препоръчваме да имате предвид, когато търсите зали за срещи.

                   Зали за бизнес срещи

 

 

 

 

 

 

 

Какви са рисковете на работните срещи в кафене

Смятате, че кафенето е добра алтернатива на офиса и дори помага бизнес разговора да протече по-свободно и непринудено. От една страна сте прави. Хубаво е обаче да обмислите някои проблеми.

  • В кафенето, в което искате да седнете може да няма места. Търсенето на ново място ще разконцентрира и раздразни всички, а и ще отнеме от времето за разговор.
  • Шумно е. Дори в най-тихите заведения понякога има компания, която говори или се смее високо. И вие нищо не можете да направите. Само че част от енергията ви ще отива в опити да игнорирате шума, вместо да се концентрирате и да мислите върху това, което ви се говори.
  • Може да се окаже, че няма удобна маса с контакт до нея, за да си включите лаптопа или няма интернет. Няма как да предявите никакви претенции към заведението, че ви спъва работата, нито са длъжни намерят решение на проблема ви.
Photo by chudesabyvaut from Pexels

Бизнес среща в кафене

Това са само някои от основните причини да не рискувате с провеждането на важни работни срещи в кафене. Истината е, че за стойността на сметката, която ще платите в заведение, може да наемете зала за срещи. Поне в Worky цената за 1 човек, за 1 час, е колкото цената на кафе и вода или вода и торта в хубаво заведение. При това, към перфектно оборудваната работна зала, получавате кафе, чай, дребни сладки и соленки, вода.

 

Какво да имате предвид, когато търсите зали за работни срещи

 

  • Избирайте според броя хора, които ще присъстват на срещата, за да не влизате в излишен разход. За индивидуални консултации и важни преговори ви трябва малко пространство, отделено от останалата част на споделения офис. Като нашата зала Wish например. За екипни срещи ви трябва малко по-голяма зала, леснодостъпна с градски транспорт и с кола. Зала fOcus  в Worky отговаря на тези изисквания и е с отлично оборудване.

 

 

  • Проверявайте предварително как се плаща – на час, на ден, на човек. Нашата политика е изключително гъвкава в това отношение. Залите за срещи се плащат за човек, на час. Може да запазите необходимото ви пространство, без да се налага да предплащате за седмица/месец и да сключвате договори. Трябва ви зала за среща, обаждате се и ако е свободна, я получавате. Така разходът ви е само за нещо, което наистина сте ползвали.

 

  • Търсете работна зала с необходимото ви оборудване. Шумоизолация, техническо оборудване за видео конферентни разговори, флипчарт, дъска за писане, маркери, копирни услуги – помислете какво ще ви трябва и намерете споделен офис, в който ви го предлагат. Щом ще плащате за зала за среща, трябва да се възползвате от всички нейни екстри и възможности. В Worky има дори зала, подходяща за заснемане на видео съдържание за влог.

 

  • Уверете се, че работната зала ще е отворена за вас и след 18 часа.

 

Обобщение: осигурете си зала за срещи, която е на удобно за всички място, разполага с необходимата техника, харесва ви като обстановка и струва толкова, колкото ще е сметката на всички участници в срещата, ако седнете в хубаво кафене. Така ще сте спокойни, концентрирани върху разговора и той ще бъде наистина продуктивен за вас.