Как отново да работите ефективно или от корпоративния към споделения офис

/ / Блог

След три месеца работа от дома хората, свикнали да се трудят в офис, са разделени на две групи. Едните обожават работата от къщи. Другите изнемогват от шума, прекъсванията, сливането на лични и професионални ангажименти, липсата на контакт с други хора освен семейството и нямат търпение да се върнат отново в офиса. Компаниите обаче са предпазливи.

Затова, ако сте от втората група – жертва на принудителната работа от дома – има спасение за вас! Нарича се споделено работно пространство и ви дава възможност да си върнете усещането за нормалност, продуктивност и здравословна социализация

. 

Какво представлява споделеният офис

 

Място, което ви осигурява всички офисни удобства – технологични и битови, само че ги споделяте и с професионалисти от други сфери. Всеки има собствено бюро, спазва определен coworking етикет , който гарантира спокойствие за всички и в същото време може да създаде нови професионални контакти.

 

 

Какви са ползите от работата в споделен офис пред работата от дома

 

 

  • Разграничавате служебните от личните ангажименти. Приключвате с досадното усещане, че работите почти денонощно, а нищо не сте свършили и заздравявате семейните си отношения, защото присъствате у дома и телом, и духом.

 

  • Успявате да поддържате здравословна рутина. Когато знаете, че трябва да излезете от къщи, за да работите, ви е по-лесно да си организирате деня, стремите се да изглеждате добре и да сте винаги в отлична физическа и психическа форма.

 

  • Поддържате уменията си за комуникация лице в лице и създавате нови контакти.Постоянното онлайн общуване ви прави лениви и размива границите между реално и нереално. Работните контакти стават по-ограничени, а ако имате онлайн среща с нов партньор, по-трудно си създавате мнение за него. Липсва съществена част от информацията, която получавате при общуване на живо и която идва от езика на тялото.

Споделен офис

Безопасно ли е сега да се трудите в споделено работно пространство и какви са разликите с фирмения офис

 

Ние работим, спазвайки мерките за безопасност. Работните места са достатъчно отдалечени от едно от друго, за да ви осигурят спокойствие и необходимата социална дистанция.

 

Разликите с офиса, в който сте свикнали да ходите всеки ден са няколко:

 

  • вие определяте кога да посещавате споделения офис; ако не ви се налага или не ви се иска, не го правите;

 

  • срещате се с различни хора – в coworking пространствата има редовни посетители и такива, които идват от време на време;

 

  • никой не ви прекъсва – няма колеги, които надникват зад рамото ви само, за да питат нещо.

 

Струва ли си споделеният офис

 

Има хора, които не искат да наемат бюро в coworking пространство, защото трябва да го плащат от джоба си. Ако това притеснява и вас, потърсете гъвкав вариант, който ще ви позволи да си вършите работата, да съхраните психичното си здраве и да подобрите напрегнатите семейни отношения. Повечето споделени офиси предлагат опция за наемане на бюро за ден, за седмица, за месец.

 

В Worky имаме наистина гъвкава политика в това отношение – не ви принуждаваме да се абонирате и да заплащате предварително бюрото си. Идвате, когато пожелаете. Чекирате се с карта за достъп на входа и след като си свършите работата, плащате само часовете, които сте прекарали при нас. Получавате оборудвано според нуждите ви работно място, кафе и дреболии за похапване, възможност да разширите бизнес контактите си, ако желаете.

 

Прегледайте статията „Защо и как да изберете споделен офис“ , тя също ще ви помогне да вземете решение.